Отказът от карантина от днес ще бъде смятан за незаконен акт

...
Отказът от карантина от днес ще бъде смятан за незаконен акт
Коментари Харесай

Глоба до 10 000 паунда, ако не спазваш карантина във Великобритания |

Отказът от карантина от през днешния ден ще бъде считан за противозаконен акт в Англия и ще се постановат санкции до 10 000 паунда. Проучване демонстрира, че единствено 18% от хората със признаци на ковид са се самоизолирали до момента, заяви Би Би Си.

Всеки, който е с позитивна проба за COVID-19 или е бил осведомен, че е бил в непосредствен контакт с някой с позитивна проба, в този момент е длъжен да се самоизолира.

Първоначалната санкция при отвод ще бъде 1000 паунда и може да доближи 10 000 при още един отвод или друго съществено нарушаване на наредбите.

Полицията ще разполага с пълномощия да прави нужните инспекции. Хората с ниски приходи, които не могат да работят и не могат да имат приходи, до момента в който са в самоизолация, ще получат помощ в размер на 500 паунда.

Министърът на вътрешните работи Прити Пател съобщи, че новите санкции са явен знак, че министрите „ няма да разрешат на тези, които нарушават разпоредбите, да анулират постигнатия с доста труд прогрес на спазващото законите болшинство “.

Здравният министър Мат Ханкок уточни, че държавното управление няма да се поколебае да наложи спомагателни ограничения, в случай че случаите на заразяване продължат да се усилват.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР